Avertizarile Meteorologice de ULTIMA ORA ale ANM pentru Romania

Avertizarile Meteorologice ULTIMA ORA ANM Romania

Noile avertizari meteorologice emise de catre ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, pentru Romania aduc in atentia a milioane de romani fenomenele de instabilitate atmosferica, ploi insemnate cantitativ si ploi abundente care vizeaza cam toata Romania in urmatoarele ore, din pacate.

Un cod galben si un cod portocaliu de avertizare au fost emise de catre ANM pentru mai toata tara, in diverse ore ale urmatoarelor zile, hartile de mai jos aratand foarte clar in care dintre regiunile Romaniei trebuie sa fim pregatiti pentru ca fenomenele anuntate sa aiba loc in cursul urmatoarelor ore.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 22 august, ora 10:30 – 23 august, ora 22:00.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Oltenia, Transilvania, Maramureș, Muntenia, Dobrogea și la munte, cea mai mare parte a Moldovei și local în Crișana și Banat. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Notă: În regiunile sud-estice disconfortul termic va fi în continuare ridicat.

COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 22 august, ora 10:30 – 23 august, ora 22:00.

Fenomene vizate: ploi abundente.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse de peste 60…70 l/mp.