Atentionari Meteorologice de ULTIMA ORA ale ANM in Toata Romania

Atentionari Meteorologice ULTIMA ORA ANM Toata Romania

Atentionari meteorologice noi de la ANM, Adminsitratia Nationala de Meteorologie, au venit pentru toata Romania in cursul acestei dimineti, iar milioane de romani sunt vizati de ceea ce meteorologii au observat pe cerurile deasupra Europei, doua coduri galbene fiind emise de catre acestia astazi.

ANM ii atentioneaza pe Romani ca in zilele de 24 si 25 august va exista instabilitate atmosferica cu ploi insemnate cantitativ si disconfort termic ridicat in mai toata tara, deci trebuie sa fim atenti la ceea ce ni se spune pentru a ne feri cat se poate de bine de ceea ce ne-ar putea afecta in cursul urmatoarelor ore.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 24 august, ora 10:00 – 24 august, ora 21:00.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi

însemnate cantitativ.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată local în zonele montane, Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia și vestul Munteniei. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 24, 25, 26, 27 august.

Fenomene vizate: disconfort termic ridicat.

Zone afectate: conform textului și hărții.

Miercuri (24 august), local în Moldova, Dobrogea și Muntenia, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Pe arii restrânse va fi caniculă, temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19…21 de grade.

Joi, vineri și sâmbătă (25, 26, 27 august) în vestul, sudul și estul teritoriului disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade.