Ucraina ar fi depasit faza Critica a Razboiului cu Rusia

Ucraina ar fi depasit faza Critica a Razboiului cu Rusia

Ucraina ar fi depasit faza critica a razboiului din Ucraina, dar si cel mai rau scenariu formulat la debutul ostilitatilor, astfel ca acum conflictul intra intr-o noua faza, iar ucrainienii se concentreaza pe derularea de contraofensive care sa elibereze unele ditnre teritoriile ocupate de catre armata rusa.

Ministrul Apararii din Ucraina atrage totusi atentia cu privire la faptul ca daca tara sa nu va beneficia in continuare de sustinerea internationala de pana acum, iar ajutoarele se vor rari, atunci exista pericolul ca soarta razboiului sa se schimbe in defavoarea sa, iar Rusia sa faca progrese importante spre cucerirea ei.

“Reznikov spune că Ucraina a trecut de „cel mai rău scenariu” de război. Ministrul Apărării, Oleksiy Reznikov, a declarat pentru CNN pe 23 august că „cel mai rău scenariu” al războiului sa întâmplat deja și trece acum la „etapa următoare”, în timp ce lansează contraofensiva în direcții noi.

Cu toate acestea, Reznikov spune că „sindromul de oboseală” al comunității internaționale poate fi principala amenințare pentru Ucraina în următoarele luni.”