Rusia ar avea Probleme Mari in Donbas, la ce se Asteapta din Partea Ucrainei

Rusia ar avea Probleme Mari in Donbas, la ce se Asteapta din Partea Ucrainei

Rusia ar avea probleme extrem de mari in sustinerea luptelor din razboiul din Ucraina, conform Marii Britanii, care spune ca din cauza incapacitatii armatei ruse de a indeplini obiectivele initiale stabilite de catre Kremlin, evolutia razboiului ar urma sa aiba la baza indeplinirea altora mult mai modeste, in final.

Rusia ar fi facut progrese mici in Donbas in ultima perioada, si se asteapta la un contraatac al Ucrainei pentru a elibera teritoriile ocupate, iar combinand acestea cu lipsa de munitie si personal, armata rusa ajunge in situatia de a fi nevoita sa isi amane planurile de a cuceri toata Ucraina cat mai curand.

“Războiul Rusiei s-a dovedit „atât costisitor, cât și dăunător strategic”. Ministerul Apărării din Regatul Unit a declarat în actualizarea sa de informații din 24 august că Rusia trebuie să revină la obiective mai modeste în est și sud, după ce nu a reușit să răstoarne guvernul ucrainean.

Ofensiva din Donbas face „progres minim”, iar Moscova anticipează un contraatac major, se arată în actualizare. Ministerul Apărării din Regatul Unit a remarcat, de asemenea, că Rusia suferă de lipsă de muniții, vehicule și personal, moralul general al armatei sale este slab și puterea sa diplomatică a fost diminuată.”