Coronavirus Romania: Noul Numar al Cazurilor Noi pentru 25 August 2022

Coronavirus Romania Noul Numar Cazurilor Noi 25 August 2022

Coronavirus nu a disparut din Romania in aceasta perioada, existand in continuare mii de persoane care sunt zilnic sunt confirmate cu infectare din cauza Coronavirus, tulpina BA.5 a Coronavirus fiind dominanta in Romania, la fel ca si in alte zone de pe glob, ea fiind extrem de contagioasa, conform expertilor in sanatate publica.

Coronavirus a generat un val 6 de infectari in Europa care a adus sute de mii de cazuri zilnice in multe tari, si milioane de infectari per total pe parcursul verii, insa acum lucrurile incep sa se linisteasca in mai toate zonele, inclusiv Romania, ceea ce vine ca o veste excelenta inainte ca scoala sa inceapa in tara noastra.

Romania inregistreaza tot mai putine cazuri noi de Coronavirus in ultimele saptamani, ceea ce este important inainte ca scoala sa inceapa, iar asta pentru ca in octombrie este asteptata o noua crestere a numarului de cazuri noi de infectare, valul 7 putand genera mai multe cazuri decat in vara din cauza perioadei in an in care se va derula.

“În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.650 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 313 mai puține față de ziua anterioară. 709 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 229 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.049, cu 102 mai puține față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 251 persoane, cu 3 mai multe față de ziua anterioară. Din cei 251 pacienți internați la ATI, 209 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 357 sunt minori, 355 fiind internați în secții, cu 12 mai puțini față de ziua anterioară și 2 la ATI, cu 1 mai puțin decât în ziua anterioară.”