Ministrul Apararii: ULTIMA ORA, Anunt privind Pericolul ca Rusii sa Ajunga la Granita Romaniei

Ministrul Apararii ULTIMA ORA Anunt Pericolul Rusii Ajunga Granita Romaniei

Ministrul Apararii a vorbit pentru milioane de romani din intreaga tara despre pericolul pe care il reprezinta ofensivele Rusiei din sudul Ucrainei, care ar trebui sa duca la cucerirea teritoriilor care ajung pana la granita cu Romania, insa ucrainienii spun ca inca rezista.

Ministrul Apararii spune ca pericolul ca rusii sa cucereasca Odesa si sa ajunga la granitele Romaniei exista tot timpul, dar ca deocamdata el este extrem de mic, atat timp cat ucrainienii inca reusesc sa reziste in fata ofensivelor rusesti, si atat timp cat vor primi ajutor international sub forma de munitie, arme, si nu numai.

“Efortul de solidaritate cu Ucraina si poporul ucrainean trebuie sa continue, asta spun toti partenerii NATO, toate tarile europene, si cele care nu sunt in sistemul NATO, ca va trebui sa sprijinim cu toate fortele efortul ucrainean de aparare in acest razboi injust la 6 luni de la debut.

Poate ca nu numai planul Rusiei de la inceput, atunci cand s-au pregatit oarecum sa defileze pe bulevardele Kievului dupa cateva zile, crezand ca vor ocupa Ucraina foarte usor, printr-o lovitura fulgeratoare, dar si noi ceilalti nu ne-am fi gandit ca ar putea fi vorba de un razboi care sa dureze tat de mult. Suntem la 6 luni si ne dam seama ca nimic nu este decis, in acest moment ne aflam in conditiile unui razboi de uzura.

Rusii forteaza si nu reusesc sa aiba succese asa cum si-ar fi dorit. In acelasi timp se asteapta, si exista premisele unei contraofensive ale fortelor ucrainiene, care este, si cred ca va fi consistenta in aceasta toamna, dupa toate anunturile si discutiile noastre cu colegii nostri. In acest moment nu putem spune ca nu exista acest pericol (n. red. referitor la o ofensiva ruseasca spre Odesa si aproape de Romania).

Sigur ca fortele ucrainiene, cu sprijinul pe care l-au primit, armament din partea NATO, a Europei, au reusit in acest moment sa opreasca inaintarea ruseasca in zona Nikolaevsk. Sigur ca inaintarea este una destul de lenta, nu prevedem ca acest lucru s-ar putea intampla. Daca lucrurile vor evolua in acest ritm pentru acest an, insa intotdeauna ramane acest pericol.

Sunt harti pe care le studiem in fiecare zi, vedem in fiecare zi intensitatea ofensive ruse, pentru ca in fiecare zi apar atacuri la adresa pozitiilor ucrainiene cu intre 10 si 14 nave din Marea Neagra, sau din zona Azov, deci cam aceasta este o medie de atacuri. Ucrainienii spun ca rezista, si ca rusii nu ar putea ajunge la gurile Dunarii.”