Doctrina SUA care a Ajutat Ucraina sa Supravietuiasca Invaziei Rusiei

Doctrina SUA care a Ajutat Ucraina sa Supravietuiasca Invaziei Rusiei

Ucraina a fost invadata de catre Rusia la final de februarie, iar supravietuirea sa a stat intr-o doctrina care a fost creata de catre Fortele pentru Operatiuni Speciale ale SUA special pentru tarile care se confrunta cu o invazie la scara larga a unei forte net superioare, scopul fiind de a rezista atacurilor acestora.

Ucraina a reusit cu brio sa reziste atacurilor care au venit pana acum din partea Rusiei in toate zonele in care a fost lovita constant de catre armata rusa, si acum incearca sa declanseze inclusiv contraofensive pentru a elibera o parte dintre teritoriile pe care rusii au reusit sa le ocupe rapid in prima parte a invaziei.

“Ucraina folosește doctrina de rezistență dezvoltată de SUA pentru a descuraja Rusia. Forțele ucrainene au folosit cu succes o metodă de luptă de rezistență dezvoltată de forțele de operațiuni speciale ale SUA, au declarat oficiali americani și europeni pentru CNN.

Conceptul de operare a rezistenței, cunoscut sub numele de doctrina ROC, a fost dezvoltat în 2013 pentru a oferi un plan pentru județele mici pentru a rezista și a se confrunta în mod eficient cu un vecin invadator mai mare.”