Amenintarea din Telefoanele Android Ieftine, ce Pericole pot Ascunde

Amenintarea Telefoanele Android Ieftine Pericole Ascunde

Telefoanele Android ieftine reprezinta in continuare un pericol major pentru oamenii din intreaga lume, iar asta din cauza faptului ca ele sunt gandite in continuare doar pentru a obtine si informatiile confidentiale pe care oamenii le stocheaza in ele.

Conform expertilor in securitate informatica de la Doctor Web, telefoane ieftine chinzesti vandute sub diverse denumiri ale modelelor mult mai populare de la brand-uri de top, vin la pachet cu malware inclus pentru spionarea oamenilor.

Vorbim aici despre telefoane contrafacute care cloneaza modele de telefoane de la Xiaomi, Huawei, Samsung, si nu numai, ele fiind vandute sub denumiri similare, dar din pacate au in partitiile de sistem diverse modificari care permit accesarea datelor din telefoane chiar si de la distanta.

Mai mult decat atat, aplicatiile contin si malware care poate fi declansat de la distanta pentru a se prelua informatii din aplicatii populare care sunt instalate in telefoane, dar problema in sine nu e noua, ea fiind descoperita in trecut nu doar la telefoane contrafacute, ci si la unele telefoane de la producatori cunoscuti.

“Aceste incidente sunt unite de faptul că dispozitivele atacate erau imitații ale modelelor celebre de marcă. Mai mult, în loc să aibă instalată pe ele una dintre cele mai recente versiuni ale sistemului de operare cu informațiile corespunzătoare afișate în detaliile dispozitivului (de exemplu, Android 10), aceștia aveau versiunea 4.4.2 de mult învechită.

Printre acestea se numără interceptarea chat-urilor și furtul informațiilor confidențiale care se puteau găsi în acestea; acest malware poate executa, de asemenea, campanii de spam și diverse scheme de înșelătorie. Pentru a descărca module, [malware-ul] se conectează la unul dintre mai multe servere C&C (comandă și control), trimițând o solicitare cu o anumită serie de date tehnice despre dispozitiv. Ca răspuns, serverul trimite o listă de pluginuri pe care troianul le va descărca, decripta și rula.”