Armata Romana participa in Premiera cu Fortele Navale la REMPUS 22 si DYMS 22

Armata Romana participa Premiera cu Fortele Navale REMPUS 22 DYMS 22

Armata Romana a anuntat in premiera faptul ca participa la exercitiile militare REMUS 22 si DYMS 22 cu Fortele Navale ale tarii noastre, ele urmand a fi prezente la exercitii internationale organizate de catre Fortele Navale ale Portugaliei, iar la ele vor participa si alte tari membre NATO.

REPMUS 22 este un exercitiu care se desfasoara inca din anul 2018, insa separat Fortele Navale ale Armatei Romane vor participa inclusiv la exercitiul DYMS 22, aflat la prima editie, ambele fiind premiere pentru militarii romani in aceasta perioada.

Drumul spre Atlantic are escală în portul Catania.

Forțele Navale Române vor participa, în premieră, prin nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu”, la exercițiile organizate de Forțele Navale ale Portugaliei în Oceanul Atlantic.

Exerciţiul „REPMUS 22”, organizat Forțele Navale ale Portugaliei, se desfăşoară începând cu anul 2018, iar exerciţiul „DYMS 22” se află la prima ediţie. Ambele exerciții se completează reciproc, primul având un accent pe dezvoltarea tehnologiei, în timp ce cel de-al doilea este concentrat pe integrarea sistemelor în grupuri operaționale de sarcini.

După aproape o săptămână de marş, nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” a acostat vineri, 26 august, în Portul sicilian Catania pentru refacerea capacităţii de acţiune.

Nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” este comandată de locotenent-comandorul Toma Laurențiu și are la bord un echipaj format din 59 de militari precum şi patru ofiţeri de stat major.

Comandantul marşului este comandorul Romel Pera, locţiitorul comandantului Direcţiei Hidrografice Maritime „Comandor Alexandru Cătuneanu”.

Prin participarea la aceste exerciţii, Forţele Navale Române demonstrează că dispun de personal pregătit profesional la standarde NATO şi UE şi de capabilităţi pentru a-şi îndeplini misiunile stabilite şi angajamentele asumate de către ţara noastră în cadrul sistemului de securitate naţională şi internaţională.

Bun cart înainte!