Atenționare de la Ministrul Sănătății, Problema Majoră pentru Mulți Români

Atenționare Ministrul Sănătății Problema Majoră Mulți Români

O atenționare foarte importantă de la ministrul Sănătății venita in mod oficial ne dezvăluie o problemă majoră cu care se confruntă milioane de români din toată țara în momentul de față, iar asta pentru că doctorii nu au întotdeauna un comportament uman, pe măsura așteptărilor pacienților.

Ministrul Sănătății le cere medicilor din toată țara să aibă un comportament mult mai uman, și să fie mult mai apropiați de pacienți, iar separat vorbește despre proiectele importante ale spitalelor din România, care trebuie sa fie gestionate în mod corect, și să aibă parte de continuitate, pentru ca serviciile medicale să fie cât mai bune.

Comportamentul uman lipsește de foarte multe ori, iar încrederea în sistemul public în general, și în sistemul de sănătate în particular, este afectată datorită faptului că ne tratăm de multe ori pacienții într-un mod distant, pe când ei de fapt au nevoie de foarte multă atenție, foarte multă empatie, foarte multă grija,

Intervenția pe care au avut-o cei doi pacienți care au beneficiat de serviciile medicale de aici certifică acest sentiment pe care l-am avut de când am intrat aici în spital, acela că este un spital dedicat pacienților, și nevoilor lor, care de multe ori sunt și de altă natură, nu doar de natură strict medicală.

Daca vrem să îmbunătățim sistemul medical din România, trebuie să lucrăm foarte mult în educarea oamenilor în general, educarea personalului medical, și să reușim să fim într-adevăr oameni, să politizăm mai puțin lucrurile. Aici aș vrea sa fac o remarcă, este un spital în subordinea Consiliului Județean Iași, a fost început în timpul unei administrații, continuat de cealaltă administrație.

Este un exemplu de continuitate, dar cred că el nu trebuie să fie dedicat unui scop politic, ci trebuie să fie dedicat oamenilor din acest județ, și oamenilor din această țară. Daca vom aborda în felul acesta lucrurile, pentru că oamenii, în marea lor majoritate, nu au opțiuni politice, ei au nevoie de servicii medicale, iar datoria noastră este să ii servim, indiferent din partea cărui partid politic suntem, și sa încercăm să rezolvăm problemele oamenilor.

Schimbarea spitalului este impresionantă, dar ne mai spune ceva această schimbare, dacă avem buni manageri, oameni cu viziune, trebuie să ii sprijinim necondiționat, pentru că depinde de astfel de oameni foarte mult realizarea unui proiect, si mai ales continuarea unui proiect, adică trebuie sa exista sustenabilitatea, continuitatea acestui proiect.