Ursula von der Leyen Anunta Reformarea Pietei Electricitatii in Europa

Ursula von der Leyen Uniunea Europeana Nu va Recunoaste Anexarea Crimeei vreodata

Ursula von der Leyen anunta o reconfigurare a pietei electricitatii a Europei, iar asta deoarece Comisia Europeana vrea sa intervina de urgenta din cauza preturilor tot mai mari ale energiei, si sa faca o reforma structurala a pietei electricitatii din Europa, ceva ce ar putea dura totusi destul de mult.

Ursula von der Leyen anunta pe de alta parte ca fiecare kWh de electricitate generat de catre Europa din surse “verzi” ne face mai putin dependenti de gazul rusesc, astfel ca se preconizeaza investitii de 300 de miliarde de euro pentru a se accelera trecerea la energia verde in perioada urmatoare.

“Fiecare kWh de energie electrică pe care Europa îl generează din energie solară, eoliană, hidroenergetică și din biomasă geotermală sau hidrogen verde ne face mai puțin dependenți de gazul rusesc. Cu #RePowerEU, vom investi până la 300 de miliarde de euro pentru a accelera trecerea la verde”.

„Am sprijinit financiar Ucraina cu mai mult de 10 miliarde de euro de la începutul războiului și vom sprijini atâta timp cât este nevoie. Facem asta pentru Ucraina. Facem asta pentru a ne susține valorile europene”.