Ministrul Apararii: Decizia de Ultim Moment Anuntata Oficial pentru Romania

Ministrul Apararii Decizia Ultim Moment Anuntata Oficial Romania

Ministrul Apararii din Romania a anuntat astazi o decizie oficiala foarte importanta care a fost luata pentru tara noastra, iar asta deoarece in cadrul unei vizite oficiale pe care o face in Cehia la o reuniune cu omologii din UE, a semnat un acord important cu ministrul Republicii Cipru.

Ministrul Apararii spune ca acest acord vizeaza cooperarea cu Cipru in domeniul apararii, punandu-se astfel bazele juridice ale cooperarilor viitoare care se vor desfasura intre tari, cooperarea urmand a fi consolidata, si a deveni mai eficienta, multumita acestei decizii pentru binele ambelor tari.

Astăzi și mâine se desfășoară la, la Praga, reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale UE.

În marja acestui eveniment, am avut, astăzi, o întrevedere bilaterală cu ministrul apărării al Republicii Cipru, Domnul Charalambos Petrides.

Împreună cu ministrul Charalambos Petrides am semnat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Cipru privind cooperarea în domeniul apărării, document care va asigura cadrul juridic al cooperării între țările noastre și care va crea premisele pentru consolidarea cooperării bilaterale de o manieră pragmatică și eficientă.

Acordul va permite identificarea de oportunități concrete de cooperare în domenii de interes reciproc, precum managementul şi planificarea apărării, instruirea personalului, cooperarea industrială în domeniul apărării şi tehnico-științifică, protecția mediului sau medicina militară.

Am discutat cu ministrul Charalambos Petrides despre situația de securitate actuală din Uniunea Europeană, cu accent pe regiunea Mării Negre și pe cea a Mării Mediterane, dar și despre oportunități de cooperare la nivel european pornind de la deciziile politice adoptate recent de către miniștrii apărării în cadrul Politicii de Securitate și Apărare Comună.