Ucraina este Interesata sa Devina Membra a NATO

Ucraina este Interesata sa Devina Membra a NATO

Ucraina este interesata sa devina membra a NATO, fara a mai considera relevant planul de actiune pentru aderarea la alianta militara, iar asta din cauza faptului ca a implementat deja multe dintre practicile si principiile aliantei, avand deja experienta de lupta “unica” pe care unele armate ale aliantei nu o au.

Ucraina face aceasta afirmatie in mod surprinzator dupa ce in perioada razboiului a oscilat in declaratii, unul dintre motivele principale pentru razboiul cu Rusia fiind dorinta tarii de a intra in NATO, insa acest lucru nu se va intampla atat timp cat tara este in razboi, iar dupa finalul sau nu se stie cum s-ar putea realiza acest lucru.

“Ucraina nu mai este interesată de planul de acțiune pentru aderarea la NATO, vrea aderarea. Potrivit vicepremierului pentru integrare europeană și euro-atlantică Olha Stefanishyna, după 6 luni de război la scară largă, potențialul MAP al NATO pentru Ucraina nu mai are aceeași importanță.

Potrivit acesteia, Ucraina a implementat deja multe dintre practicile Alianței, iar armata ei dobândește acum o experiență de luptă unică pe care armata aliaților NATO nu o are.”