Anunt Oficial de la Ministrul Energiei cu Masurile privind Gazele Naturale pentru Romani

Anunt Oficial Ministrul Energiei Masurile Gazele Naturale Romani

Ministrul Energiei a publicat in mod oficial o confirmare foarte importanta pentru o decizie care a fost luata spre binele a milioane de romani din intreaga tara, una despre care ar trebui sa stie toata lumea, iar asta deoarece ea are legatura cu gazele naturale pe care le va primi tara noastra.

Ministrul Energiei vorbeste despre intalnirile foarte importante pe care le-a avut cu reprezentanti ai partenerilor din Arabia Saudita pentru a asigura un flux de gaze naturale catre Romania, care sa inlocuiasca livrarile pe care le facea Rusia, si sa asigure independenta energetica a tarii noastre in viitor.

Astazi am avut o noua intalnire de lucru cu Mahrah Alshaya AL ALI, Însărcinat cu Afaceri a.i., al Ambasadei Emiratelor Arabe Unite, pentru a continua dialogul inceput in cadrul vizitei pe care am facut-o in Emirate, in luna iunie, cu prim – ministrul Nicolae Ciuca si colegii din guvern.

Lucram la proiecte concrete de cooperare în domeniul energetic, deoarece criza gazelor și creșterea fără precedent a prețurilor la energie impun implementarea unor măsuri viabile pe termen lung, eforturi de solidaritate, dialog, cooperare între state și abordări comune.

Astazi am avut o întrevedere cu E.S. domnul Dr. Mohammed Adbulghani M. Khayat, Ambasadorul Regatului Arabiei Saudite la București. Temele de discutie abordate au vizat cooperarea în domeniul energiei dintre cele două state, axându-se in principal pe identificarea unor surse alternative de aprovizionare cu gaze naturale și petrol.

Având în vedere necesitățile de import de gaze naturale și petrol ale României, precum si faptul că Regatul Arabiei Saudite deține un potențial însemnat la scară globală din perspectiva securizării aprovizionării cu energia am transmis ca este important sa menținem un dialog direct pentru a identifica oportunități de colaborare.

Ambasadorul Regatului Arabiei Saudite a subliniat interesul companiilor saudite de a investi pe piața din România, în proiecte concrete din sectorul energetic și alte domenii economice.

La întâlnire au mai participat, din partea Ministerului Energiei, domnul Dan-Dragoș Drăgan, Secretar de Stat și din partea Ambasadei, Secretarul I și Adjunctul Șefului Misiunii, domnul Abdullah Hussain Alsharif.