Asteroizii PERICULOSI pe care NASA i-a Detectat Apropiindu-se de Pamant

Asteroizii PERICULOSI NASA Detectat Apropiindu-se Pamant

NASA a dezvaluit pentru intreaga omenire care sunt urmatorii 5 asteroizi care se apropie de Pamant cu viteze de sute de mii de kilometri pe ora, iar doi dintre ei au potential periculos, conform standardelor elaborate de catre agentia spatiala. Vorbim despre doi asteroizi care au diametrele de 21 de metri si respectiv 6 metri, iar ei vor ajunge la mai putin de 1 milion de kilometri in raport cu Pamantul, o distanta nu tocmai confortabila.

NASA detaliaza faptul ca asteroidul care are diametrul de 21 de metri se va apropia la 936.000 de kilometri fata de Pamant, adica de 2.5 ori distanta dintre planeta noastra si luna, iar cand vorbim despre asteroizi, ea este totusi prea mica. In ceea ce priveste asteroidul care are diametru de 6 metri, distanta la care va trece pe langa Pamant scade la 470.000 de kilometri, deci mult mai mica, iar asta face totul si mai periculos.

Asteroizii PERICULOSI pe care NASA i-a Detectat Apropiindu-se de Pamant

Asteroizii care trec pe langa Pamant, o fac de obicei la milioane de kilometri distanta, insa cel ma imic dintre cei 2 despre care vorbim acum va trece la o distanta foarte apropiata de luna, si prea mica in raport cu Pamantul, din pacate. In mod teoretic, niciunul dintre cei doi asteroizi nu ar trebui sa loveasca planeta noastra, conform celor de la NASA, insa exista totdeauna un pericol serios ca acest lucru sa se intample, din pacate.

Asteroizii PERICULOSI NASA Detectat Apropiindu-se Pamant diametru

NASA dezvaluie intotdeauna asteroizii care se deplaseaza la distante mai mici de 7.5 kilometri in raport cu Pamantul, iar asta deoarece in calatoria lor prin univers, orice modificare a traiectoriei ii poate duce in coliziune directa cu planeta. In acest caz pare totusi improbabil ca acest lucru sa se intample, iar asta pentru ca NASA nu a dezvaluit vreo posibila modificare a traiectoriei lor care sa ne puna in pericol existenta in urmatoarele zile.

NASA spune ca asteroidul cu diametru de 6 metri va trece pe langa Pamant in cursul acestei zile, in timp ce asteroidul de diametru mai mare va trece pe langa planeta in cursul zilei de maine, deci daca vreti, inca s-ar putea sa ii puteti vedea pe ambii.