Avertizarile de ULTIMA ORA ale Meteorologilor ANM pentru Romania

Avertizarile ULTIMA ORA Meteorologilor ANM Romania

Avertizarile meteorologice emise de catre ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, astazi ne aduc in atentie fenomenele meteo care vor afecta intreaga Romanie in cursul urmatoarelor ore, si vorbim, in primul rand, despre un cod galben de ploi cu descarcari electrice si posibila grindina asteptate in 1 si 2 septembrie de catre autoritati.

ANM ne aduce in atentie deasemenea si un cod portocaliu de ploi abundente care afecteaza tot zilele de 1 si 2 septembrie, acesta vizand o parte insemnata a tarii noastre, iar spre deosebire de cel galben, vorbim despre o intensitate mai ridicata a fenomenelor meteorologice care vor afecta tara noastra in cursul urmatoarelor ore.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 01 septembrie, ora 10:00 – 02 septembrie, ora 21:00.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial în vestul, centrul, nordul, sud-vestul țării și la munte. Cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe alocuri vor fi descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

Notă: Perioade cu instabilitate atmosferică vor fi în majoritatea regiunilor și în zilele următoare.

COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 01 septembrie ora 12:00 – 02 septembrie, ora 21:00.

Fenomene vizate: ploi abundente.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În Banat, Oltenia și local la munte, în Transilvania și Crișana vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp.