IMPORTANT Anunt de la Ministrul Educatiei, Masurile de Ultim Moment pentru Scoli

IMPORTANT Anunt Ministrul Educatiei Masurile Ultim Moment Scoli

Ministrul Educatiei a facut doua anunturi foarte importante inainte ca anul scolar 2022 – 2023 sa inceapa in Romania, milioane de elevi fiind asteptati in bancile scolilor, iar Sorin Cimpeanu vorbeste despre faptul ca scoala va incepe anul acesta fara restrictii, in conditii de normalitate.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos despre o premiera pentru Bucuresti, acolo unde abonamentele pentru mijloacele de transport in comun care sunt dedicate sistemului educational vor fi eliberate intr-un mod mai eficient prin digitalizarea procesului, cu detalii mai jos.

Luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici. Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală.

Eliberarea abonamentelor valabile în mijloacele de transport public local rutier (asigurate de Societatea de Transport Bucureşti STB S.A.) pentru elevii și studenții înmatriculați în unităţi de învăţământ și instituții de învățământ superior din Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov se va eficientiza prin digitalizarea mecanismelor acestui proces.

Este un pas important în direcția digitalizării serviciilor oferite beneficiarilor direcți ai educației, realizat în urma recentului protocol de colaborare semnat de Ministerul Educaţiei și Societatea de Transport Bucureşti (STB S.A.). Astfel, Ministerul Educației va facilita accesul STB S.A. la platformele informatice pe care le gestionează, Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR) și Registrul Matricol Unic (RMU), astfel încât să permită, în condiţii de securitate informatică, verificarea automată şi validarea calităţii de elev/student înmatriculat în școli/universități din Capitală și din județul Ilfov.

Mai exact, Societatea de Transport Bucureşti STB S.A. va dezvolta o aplicație care să permită obținerea abonamentelor metropolitane gratuite pentru elevi/studenți, în perioada anului școlar/universitar, pe toate liniile de transport public de suprafață din Regiunea București – Ilfov, indiferent de operatorul de transport, conform legislației în vigoare.

Schimbul de informaţii se va realiza cu asigurarea protecției datelor cu caracter personal, potrivit Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulație a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor), adoptat de Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene. a declarat Sorin Cimpeanu.