TikTok: Problema GRAVA Descoperita de Microsoft in Aplicatia Telefoanelor

TikTok Problema GRAVA Descoperita Microsoft Aplicatia Telefoanelor

Microsoft a descoperit o problema foarte grava in aplicatia TikTok, una dintre cele mai mari aplicatii de mesagerie folosite de catre oameni din intreaga lume, ea permitandu-le unor hackeri sa preia control total asupra conturilor oamenilor cu un singur click, din pacate.

Problema pe care TikTok o avea a fost descoperita in telefoanele cu sistem de operare Android, deci nu se aplica pentru cele care folosesc sistemul de operare iOS al celor de la Apple, iar conform companiei Microsoft, ea ar fi fost rezolvata in cea mai recenta versiune a aplicatiei.

Microsoft spune ca oricine instaleaza cea mai recenta versiune a aplicatiei TikTok pentru Android poate beneficia de rezolvarea implementata pentru problema, insa cei care nu o au instalata, inca raman vulnerabili in fata atacurilor lansate de catre hackeri impotriva lor, din pacate.

Microsoft explica intr-o pagina a website-ului sau cat de grava este problema cu care se pot confrunta foarte multi oameni din intreaga lume, si e bine sa fiti atenti la ceea ce ni se spune, si sa va actualizati aplicatia pentru a nu risca sa fiti afectati serios de problema.

“Microsoft a descoperit o vulnerabilitate de mare gravitate în aplicația TikTok pentru Android, care ar fi putut permite atacatorilor să compromită conturile utilizatorilor cu un singur clic. Vulnerabilitatea, care ar fi necesitat mai multe probleme pentru a fi exploatate în lanț, a fost remediată și nu am găsit nicio dovadă de exploatare în sălbăticie.

Atacatorii ar fi putut valorifica vulnerabilitatea pentru a deturna un cont fără ca utilizatorii să fie conștienți dacă un utilizator vizat a făcut clic pe un link special creat. Atacatorii ar fi putut apoi să acceseze și să modifice profilurile TikTok și informațiile sensibile ale utilizatorilor, cum ar fi publicând videoclipuri private, trimițând mesaje și încărcând videoclipuri în numele utilizatorilor.”