Ministrul Apararii: Anuntul de Ultima Ora, Razboiul dus de Rusia cu Romania

Ministrul Apararii le vorbeste romanilor despre razboiul pe care Rusia il duce in momentul de fata si impotriva Romaniei, un doar a Ucrainei, sau a restului tarilor din Europa Centrala si de Est, acesta fiind considerat de catre reprezentantul Guvernului Romaniei ca fiind un razboi hibrid creat de rusi.

Ministrul Apararii explica mai jos situatiile in care apar diversi oficiali rusi care acuza Romania ca sprijina Ucraina cu arme, soldati, mercenari, etc, spunand ca nu este adevarat, iar separat de asta vorbeste si despre colaborarea cu Polonia care este una dintre cele mai importante pentru Armata Romana.

“Sigur ca v-am vorbit despre razboiul 5D pe care Rusia in acest moment il duce fata de toate tarile din Europa centrala si de est. Un razboi hibrid pornit cu mult timp in urma, in care din cand in cand, cam o data la 30 de zile, apare un purtator de cuvant care acuza Romania pentru diverse lucruri, ca furnizeaza armament, instruire, sau soldati, mercenari.

Toate acestea sunt elementele razboiului hibrid impotriva Romaniei si Ucrainei, impotriva coalitiei internationale care sprijina in acest moment razboiul drept pe care Ucraina il are pentru apararea teritoriului. Tratam ca atare asemenea incercari de a manipula opinia publica, fac parte din razboiul de manipulare si propaganda a Rusiei.

Sunt foarte onorat să mă aflu, zilele acestea, în Polonia, la invitația omologului meu, Mariusz Błaszczak. Cooperarea dintre România și Polonia este excelentă, iar împreună vom discuta despre angajamentele de dezvoltare continuă, atât bilateral, dar și la nivel aliat.

Pe lângă discuțiile oficiale, alături de omologul meu Mariusz Blaszczak, voi participa la deschiderea Expoziției Internaționale de Tehnică de Apărare (MSPO) de la Kielce și îi vom comemora, împreună, pe cei peste 2.600 de eroii români căzuți în primul război mondial și care, astăzi, își dorm somnul de veci în cimitirul din localitatea Łambinowice.

Polonia și România participă la formatul Bucharest Nine inițiat în 2014. Întâlnirile au loc la diferite niveluri (președinți, miniștri de externe și apărare). Activitatea B9 se concentrează pe probleme legate de amenințările la adresa flancului estic al NATO, modalități de limitare a acestora și căutarea oportunităților de cooperare între țările din regiune în acest sens.”