Ursula von der Leyen il Ataca Dur pe Vladimir Putin, Anunta Noi Masuri pentru Europeni

Ursula von der Leyen Ataca Dur Vladimir Putin, Anunta Noi Masuri Europeni

Ursula von der Leyen a lansat un atac dur impotriva lui Vladimir Putin, pe care il acuza ca foloseste energia ca o arma impotriva Uniunii Europene, oprind livrarile de gaze naturale si manipuland pietele energetice din Europa, ceva ce vedem ca se intampla de cateva luni bune de zile deja.

Ursula von der Leyen spune ca Vladimir Putin va esua, si ca Europa va invinge, o afirmatie foarte interesanta, dar ea vine la pachet cu un anunt privind noi masuri menite sa protejeze famiile si companiile vulnerabile, astfel incat ele sa poata face fata preturilor tot mai mari pentru energie.

“Putin folosește energia ca armă, reducând aprovizionarea și manipulând piețele noastre de energie. El va eșua. Europa va prevala. Comisia Europeană pregătește propuneri pentru a ajuta gospodăriile și întreprinderile vulnerabile să facă față prețurilor ridicate la energie.

Propunerea Comisiei Europene va avea ca scop: reducerea cererii de energie electrică (vârfurile), limitarea prețului pentru gaze rusesti din conducte, ajutarea consumatorilor vulnerabili și a întreprinderilor cu venituri din sectorul energetic, a sprijini producătorilor de energie electrică care se confruntă cu provocări legate de lichiditate legate de volatilitate.”