Comisia Europeana Ar Putea Evita sa Plafoneze Preturile Gazelor Rusesti

Comisia Europeana Putea Evita Plafoneze Preturile Gazelor Rusesti

Uniunea Europeana nu ar urma sa plafoneze preturile gazelor naturale sau a petrolului cumparat din Rusia, asa cum se credea inca de saptamana trecuta, ci se pare ca de fapt concentrarea europenilor va fi directionata spre profitul facut de catre companiile care cumpara aceste materii si le vor vine in cadrul Uniunii Europene.

Comisia Europeana a pregatit o directiva care ar urma sa fie impusa in perioada urmatoare, iar Ucraina probabil ca va fi dezamagita de aceasta decizie, dar problemele cele mai mari vor fi cu europenii care au cu totul alte asteptari de la institutiile europene din acest punct de vedere.

“Este puțin probabil ca UE să plafoneze prețul gazului rusesc. Un proiect de regulament privind „instrumentul de urgență a energiei electrice” văzut de The Guardian nu conține nici un plafon de preț pentru gazul rusesc, nici un plafon pentru toate gazele importate.

Dar UE este încă „de așteptat să perceapă taxe excepționale pe profiturile mari ale companiilor de combustibili fosili, cu un plafon separat pentru veniturile producătorilor de energie electrică cu emisii scăzute de carbon”, a raportat Guardian.”