Ministrul Sanatatii: ULTIM MOMENT, Decizia foarte Importanta Anuntata Milioanelor de Romani

Ministrul Sanatatii ULTIM MOMENT Decizia Importanta Anuntata Milioanelor Romani

Ministrul Sanatatii a luat o decizie extrem de importanta pentru Romania, una care poate avea impact mare asupra unui numar considerabil de romani, iar asta pentru ca s-a hotarat adaugarea in lista de medicamente derivate din sange uman, sau plasma umana, a unuia noi, care era asteptat de catre unii dintre romanii care au nevoie de el.

Ministrul Sanatatii a hotarat sa adauge medicamentul imunoglubulina tetanica umana, cu numarul de cod ATC J06BB02, la lista celor derivate din sange uman, sau plasma umana, astfel ca in curand el va fi pus la dispozitia persoanelor care au nevoie sa il foloseasca, deci daca va numarati printre ele, puteti discuta cu medicul curant despre posibila lor folosire.

“Având în vedere adresa adresa CNAS nr. P6004/04.08.2022, înregistrată la Ministerul Sănătății sub nr. Reg1/17257/11.08.2022, prin care se solicită efectuarea demersurilor în vederea includerii medicamentelor cu DCI IMUNOGLOBULINĂ TETANICĂ UMANĂ – cod ATC J06BB02, în Anexa Ordinului ministrului sănătății nr. 402/2018 privind aprobarea listei medicamentelor derivate din sânge uman sau plasmă umană.

Solicitarea CNAS a fost înaintată ca urmare a sesizării PRISUM HEALTHCARE SRL, în calitate de deținător al Autorizației privind furnizarea de medicamente pentru nevoi speciale emisă pentru medicamentul cu denumirea comercială TETAGAM P (DCI IMUNOGLOBULINĂ TETANICĂ UMANĂ – cod ATC J06BB02).

Luând în considerare adresa nr. 60885E/12.08.2022, înregistrată la Ministerul Sănătății sub nr. Reg1/17257/19.08.2022, prin care ANMDMR a transmis confirmarea încadrării medicamentului TETAGAM P (DCI IMUNOGLOBULINĂ TETANICĂ UMANĂ) în categoria medicamentelor derivate din sânge uman sau plasmă umană, Anexa Ordinului Ministrului Sănătății nr. 402 din 28.03.2018 privind aprobarea listei medicamentelor derivate din sânge uman sau plasmă umană, se va completa în sensul adaugării la poziția nr.18 a medicamentului cu denumirea comună internațională IMUNOGLOBULINĂ TETANICĂ UMANĂ.

Urmare celor expuse mai sus şi potrivit prevederilor art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, Direcția farmaceutică și dispozitive medicale a elaborat prezentul Proiect de Ordin privind completarea Anexei Ordinului ministrului sănătății nr. 402/28.03.2018.

Privind aprobarea listei medicamentelor derivate din sânge uman sau plasmă umană, pe care, dacă sunteţi de acord, vă rugăm să îl aprobați, în vederea publicării pe pagina web a Ministerului Sănătății, la rubrica Transparență decizională, în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată.”