Vestile Ingrijoratoare Privind Centarala Nucleara ale Zaporojie, Planul Rusiei

Vestile Ingrijoratoare Privind Centarala Nucleara ale Zaporojie, Planul Rusiei

Rusia pregateste noi bombardamente la centrala nucleara Zaporojie, ceva ce a facut in mod constant pana in momentul de fata, asta generand foarte mult pericol pentru reactoarele care sunt in continuare vulnerabile in aceasta disputa care ar putea genera un accident nuclear de amploare in Europa.

Conform armatei ucrainiene, Rusia ar vrea sa creeze o criza umanitara de proportii in sistemul energetic al Ucrainei cu actiunile pe care le desfasoara la Zaporojie, oficialii ucrainieni afirmand ca Vladimir Putin vrea sa “arunce” Europa intr-o iarna rece si intunecata, ceva ce mult se asteapta sa vada.

“Rusia pregătește un nou bombardament al centralei nucleare Zaporizhzhia, pericolul pentru alte instalații nucleare rămâne ridicat. Rusia intenționează să producă o criză umanitară prin țintirea întregului sistem energetic al Ucrainei, a declarat Yuriy Yusov, purtătorul de cuvânt al agenției de informații pentru apărare a Ucrainei.

„Putin vrea să cufunde Ucraina și toată Europa într-o iarnă întunecată și rece”, a spus Yusov. Avertismentul vine după bombardarea repetată de Rusia a teritoriului centralei nucleare și țintirea infrastructurii electrice a lui Harkov pe 11 septembrie.”