SUA Discuta o Masura Radicala pentru Ucraina in Plin Razboi cu Rusia

SUA Discuta o Masura Radicala pentru Ucraina in Plin Razboi cu Rusia

SUA a discutat despre posibila oferire a unor avioane de vanatoare catre Ucraina pentru a o ajuta in lupta impotriva Rusiei, dar nu imediat, ci pe termen mediu sau lung, iar asta pentru ca in momentul de fata prioritatea este de a ii oferi tarii armament cu care sa se poata apara, nu cu care sa si poata ataca.

SUA i-a oferit Ucrainei foarte multe elemente de tehnica militara care i-au permis tarii sa se apere impotriva atacurilor aeriene ale Rusiei, dar cu care a putut sa si atace elementele de armata care s-au aflat pe teritoriul sau, reusind sa produca o serie de victorii extrem de importante in ultimele zile.

“Un înalt oficial american al apărării a declarat că Washingtonul și aliații săi discută despre nevoile Ucrainei pe termen mai lung, cum ar fi apărarea antiaeriană, și dacă ar putea fi adecvat să ofere avioane de luptă Kiev pe „termen mediu și lung”. Până în prezent, SUA și aliații săi au refuzat să facă acest lucru.

Rușii mențin forțe foarte semnificative în Ucraina, precum și echipamente și arme și muniții. Ei continuă să-l folosească fără discernământ nu numai împotriva forțelor armate ucrainene, ci și împotriva civililor și a infrastructurii civile.”