Ministrul Apararii: Anuntul de Ultim Moment, Masurile Importante pentru Romania

Ministrul Apararii Anuntul Ultim Moment Masurile Importante Romania

Ministrul Apararii a facut un anunt de ultim moment foarte important pentru viitorul Romaniei, iar asta pentru ca in informarea de mai jos vorbeste despre pasii pe care i-a facut in ultimele zile pentru intarirea colaborarii cu Israel, inclusiv in ceea ce priveste domeniul militar, in special in cadrul razboiului din Ucraina.

Ministrul Apararii spune ca in discutiile avute cu omologul sau din Israel, Benjamin Gantz, a discutat inclusiv despre consolidarea cooperarii intre Romania si Israel in domenii precum cercetarea si dezvoltarea, tehnologiile emergente si disruptive, sau inteligenta artificiala, ori medicina militara.

Am avut, astăzi, la Tel Aviv, o întrevedere oficială cu ministrul israelian al apărării, Domnul Benjamin Gantz.

Israelul este un partener strategic al României în regiunea Orientului Mijlociu și are o experiență relevantă în ceea ce privește reziliența întregii societăți, având în vedere provocările tot mai complexe ce definesc mediul de securitate actual.

Pe fondul relațiilor bilaterale româno-isaeliene consistente, am agreat cu Ministrul Gantz că armatele noastre au, la acest moment, o foarte bună colaborare pe palierul instruirii în comun. Însă am convenit că putem consolida și mai mult cooperarea noastră prin abordarea unor noi domenii precum cercetarea-dezvoltarea, inclusiv tehnologiile emergente și disruptive, inteligența artificială sau medicina militară.

Atât eu, dar și omologul israelian ne-am exprimat deschiderea pentru aprofundarea relațiilor de cooperare între cele două state și am punctat potențialele proiecte de colaborare în domeniul apărării, care vizează domeniul dezvoltării de capabilități, dar și noile tehnologii.

Pe parcursul discuțiilor noastre, am discutat și despre aspecte de actualitate de pe agenda curentă de securitate din zona Orientului Mijlociu și a regiunii Mării Negre.