Izium ar fi Scena unui Genocid la Scara mai Mare decat in Bucea, Sute de Oameni Gasiti intr-o Groapa Comuna

Izium ar fi Scena unui Genocid la Scara mai Mare decat in Bucea, Sute de Oameni Gasiti intr-o Groapa Comuna

Izium ar putea fi scena unui genocid mai crud decat cel din Bucea, conform oficialilor ucrainieni care au inceput sa descopere ororile lansate in urma lor de catre soldatii rusi care au fugit din oras in urma contraofensivei armatei ucrainiene, o groapa comuna cu peste 400 de persoane fiind descoperite recent.

Conform oficialilor ucrainieni, unele dintre persoanele din aceasta groapa comuna aveau mainile legate si funii in jurul gatului, semn ca vorbim despre persoane torturate si ucise de catre rusi, asa cum s-a intamplat in Bucea, doar ca in Izium ar putea fi vorba despre un numar mai mare de civili ucisi.

“Forțele ruse ar fi ucis mai mulți oameni în Izium decât în Bucha. Potrivit lui Oleh Kotenko, comisarul guvernului pentru persoanele dispărute, exhumarea cadavrelor în locurile de înmormântare în masă a început în orașul Izium, recent eliberat, regiunea Harkov.

Kotenko a spus că numărul celor uciși în Izium ar putea fi mult mai mare decât în Bucha, o suburbie a Kievului unde cel puțin 458 de persoane au fost găsite moarte după eliberarea de sub ocupația rusă. Poliția ucraineană a găsit anterior un loc de înmormântare în masă cu aproximativ 440 de morminte în Izium.”