Ministrul Apararii: Mesajul Important Transmis pentru Viitori Militari ai Armatei Romane

Ministrul Apararii Mesajul Important Transmis Viitori Militari Armatei Romane

Ministrul Apararii a transmis un mesaj foarte important pentru viitori militari ai Romaniei, un mesaj care are in centru alegerea pe care ei au facut-o pentru a servi tara noastra dupa ce-si vor termina stagiile de pregatire la Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures, unde a fost prezent Vasile Dincu in cursul zilei de ieri.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre ceea ce le-a transmis celor 200 de studenti care se pregatesc sa devina medici militari in cadrula cestei universitati, iar in contextul pandemiei de Coronavirus si a razboiului din Ucraina, Armata devine tot mai importanta impreuna cu militarii care aleg sa-si serveasca tara in aceasta perioada.

“Am fost onorat să fiu, astăzi, la deschiderea anului universitar la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, unde aproape 200 de studenți se pregătesc pentru a deveni medici militari.

M-am bucurat foarte mult să îi cunosc și să le mulțumesc pentru că au ales o carieră militară. I-am îndemnat să-și urmeze vocația și să împrumute din sufletul lor profesiei pe care și-au ales-o, să își dezvolte creativitatea și să inoveze, astfel încât să contribuie la modernizarea României.

Medicii militari sunt unii dintre cei mai importanți profesioniști ai Armatei României, ne bazăm pe priceperea lor și pe umanitatea lor nu numai pentru nevoile militarilor, dar și pentru cele ale populației civile; pandemia de COVID-19 a fost un exemplu edificator în care medicii militari s-au implicat pentru a acorda asistență medicală și pentru a salva vieți în unităţile sanitare publice din afara sistemului naţional de apărare.

Am transmis mulțumirile și recunoștința Ministerului Apărării Naționale către cadrele didactice de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș pentru contribuția lor la formarea medicilor militari în această prestigioasă unitate de învățământ, pentru parteneriatul de excepție pe care îl au cele două instituții.

Acest parteneriat nu numai că va fi continuat, dar această universitate va deveni partenerul ministerului pentru formarea în domeniul medicinei operaționale și în alte domenii pe care le necesită vremurile de astăzi, mai ales în contextul actual de securitate.”