Ministrul Apararii: Importante Anunturi de ULTIMA ORA pentru Toti Romanii din Tara

Ministrul Apararii Importante Anunturi ULTIMA ORA Toti Romanii Tara

Ministrul Apararii a facut doua anunturi extrem de importante pentru milioanele de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca le vorbeste oamenilor, in contextul razboiului din Ucraina care escaladeaza, despre un batalion de operatii speciale al Armatei Romane in cadrul careia se antreneaza soldatii NATO pentru misiuni in regiune.

Ministrul Apararii a vorbit deasemenea intr-un interviu pentru o publicatie israeliana si despre faptul ca Romania ar putea cumpara drone israeliene, ca s-ar putea produce in Romania armament cu tehnologii dezvoltate de israelieni, insa publicatia da deasemenea de inteles ca Romania ar fi interesata sa cumpere sistemul de aparare antiaeriana Iron Dome.

“Batalionul 51 Operații Speciale „Vulturii” din Târgu Mureș este o unitate de elită a Armatei Române și reprezintă un model de colaborare în spiritul NATO; profesioniști din România, Portugalia, Marea Britanie și Franța se antrenează aici pentru a furniza Alianței operații speciale în regiune, având la dispoziție tehnică avansată.

Toți militarii care fac parte din această unitate sunt profesioniști desăvârșiți, m-am bucurat să îi cunosc și să le transmit aprecierea mea și a conducerii Ministerului Apărării Naționale pentru modul exemplar în care își îndeplinesc cu profesionalism și curaj toate misiunile.

România dorește să dezvolte cooperarea militară și de securitate cu Israelul în multe domenii, unele dintre acestea fiind cu totul noi, precum cercetarea-dezvoltarea, tehnologiile emergente și disruptive, inteligența artificială sau medicina militară.

Vrem să aducem în România cunoștințe tehnologice și inovații israeliene în contextul în care Israelul nu are ca obiectiv singular vânzarea echipamentelor militare, ci dorește să obțină licențe pentru a le fabrica în țara noastră.

Aceasta este o direcție importantă care poate să stea la baza dezvoltării cooperării militare dintre România și Israel. Sunt câteva dintre aspectele pe care le-am punctat în discuția pe care am avut-o, la Tel Aviv, cu jurnalistul Yossi Melman de la cotidianul Haaretz, pe durata vizitei oficiale în Israel.”