Armata Rusa Forteaza Oamenii din Regiunile Ocupate sa Voteze la Referendum

Armata Rusa Forteaza Oamenii din Regiunile Ocupate sa Voteze la Referendum

Armata Rusa este acuzata ca isi trimite soldatii in casele oamenilor din regiunile Ucraina in care se desfasoara referendumuri pentru alipirea teritoriilor la Rusia, si le cer oamenilor sa voteze in favoarea anexari, ceva ce desigur ca era de asteptat in contextul actual al razboiului din Ucraina.

Rusia a spus ca sustine desfasurarea acestor referendumuri in momentul de fata, si ca le va recunoaste, iar mai apoi va face actele necesare pentru a alipi aceste teritorii la cel Federatia Rusa, lucru care desigur ca a generat deja indignarea comunitatii internationale.

“Reprezentanții ruși înarmați bat la uși și cer localnicilor să „voteze” pentru aderarea la Rusia. Reprezentanții Rusiei din regiunea ocupată Luhansk vin la casele localnicilor însoțiți de bărbați înarmați și îi forțează să participe la pseudo-referendum, a declarat Serhii Haidai, guvernatorul regiunii.

„Dacă o persoană nu deschide ușa, (forțele ruse) amenință că va pătrunde. Când o persoană bifează „nu” în „buletinul de vot”, ei notează”, a spus Haidai.”