ONU Condamna Rusia pentru Executiile din Kiev, Cernihiv, Harkov si Sumy

ONU Condamna Rusia pentru Executiile din Kiev, Cernihiv, Harkov si Sumy

ONU condamna Rusia pentru crimele de razboi care au avut loc in Ucraina in regiunile Kiev, Cernihiv, Harkov si Sumy, iar asta deoarece inspectorii trimisi acolo pentru a documenta gropile comune descoperite de catre ucrainieni au confirmat genocidul comis de catre armata rusa in perioada de ocupatie.

ONU spune ca au existat multe executii ale civililor si militarilor in regiunile mentionate anterior, dar inspectorii organizatiei au confirmat deasemenea si ca au existat foarte multe cazuri de tortura, ceva ce nu s-a mai intamplat la o scara atat de larga din Al Doilea Razboi Modial incoace.

“Experții ONU în drepturi aduc dovezi ale crimelor de război comise de Rusia în Ucraina. O echipă de experți comandată de Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU a prezentat rezultatele investigației lor inițiale efectuate în regiunile Kiev, Cernihiv, Harkov și Sumy, a scris Associated Press.

„Am fost frapați de numărul mare de execuții în zonele pe care le-am vizitat”, a declarat Erik Mose, președintele comisiei. Comisia investighează în prezent astfel de decese în 16 orașe și așezări, a scris AP, citându-l pe Mose.”