Ministrul Apararii: Mesajul de ULTIMA ORA privind Armata Romana, ce Nu Stiau Multi Romani

Ministrul Apararii Mesajul ULTIMA ORA Armata Romana Nu Stiau Multi Romani

Ministrul Apararii le vorbeste romanilor din toata tara, in cadrul unui mesaj nou publicat in cursul acestui weekend, despre una dintre componentele importante ale Armatei Romane, mai exact Fortele pentru Operatii Speciale, care zilele trecute au fost laudate de catre NATO pentru realizarile lor in misiunile d epana acum.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre aceasta unitate de elita din cadrul Armatei Romane, dar si despre faptul ca incepand cu anul 2003 soldatii din cadrul sau participa la misiuni impreuna cu forte ale NATO, chiar inainte ca tara noastra sa devina membra a aliantei, si mai multe informatii aveti mai jos.

“Cu doar câteva zile în urmă mă aflam la Târgu Mureș, la Batalionul 51 Operații Speciale „Vulturii”, și am avut ocazia atunci să îi văd pe acești militari la antrenamente. NATO a realizat un material video în care prezintă și apreciază, totodată, abilitățile militarilor noștri.

Au fost întrebați de unde provine forța lor. “Puterea noastră provine din calitatea umană și din forța echipei noastre. Pentru că noi selectăm indivizi, dar creăm echipe”, este răspunsul lor. Militarii din Forțele de Operații Speciale române merită toate aprecierile noastre pentru modul în care își îndeplinesc misiunile într-un domeniul plin de provocări.

Forțele pentru Operațiuni Speciale (FOS) românești colaborează cu NATO din 2003, încă dinainte ca România să adere la Alianță, în martie 2004. De-a lungul anilor, unitatea de elită a forțelor românești a fost dislocată în misiunile NATO din Afganistan și Kosovo, alături de aliați și țări partenere.

În noul context de securitate, echipele FOS din România sunt capabile să desfășoare o varietate de misiuni cu risc ridicat, cu scopul de a promova securitatea regională și de a asigura apărarea colectivă.”