Atentionare Meteorologica Noua de ULTIMA ORA a ANM Emisa Astazi in Romania

Atentionare Meteorologica Noua ULTIMA ORA ANM Emisa Astazi Romania

Atentionarea meteorologica emisa de catre ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, astazi pentru Romania ne aduce in atentie o serie de fenomene meteorologice de intensitate ridicata care vor avea loc in cateva zone ale tarii, ea venind cu un cod galben care a fost stabilit de catre meteorologii romani.

ANM vorbeste mai jos despre ploi in averse care pot fi insotite si de descarcari electrice in zonele in care urmeaza sa aiba loc fenomenele meteorologice, iar in baza hartii de mai jos puteti observa ca exista cateva zone intinse din tara care vor fi afectate de acest cod galben emis astazi pentru tara noastra.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 18:00 – 27 septembrie, ora 22:00.

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, local în Maramureș, Banat, zona montană a Olteniei, în Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu averse, însoțite pe alocuri de descărcări electrice. În special prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Notă: În după-amiaza zilei de marți (27 septembrie) în sud-vestul și centrul țării, iar spre seară și noaptea (27/28 septembrie) în sud și sud-est, local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică.