Germania Propune o Masura Radicala in Uniunea Europeana din Cauza Razboiului

Germania Propune o Masura Radicala in Uniunea Europeana din Cauza Razboiului

Germania propune o masura redicala pentru Uniunea Europeana, dar care ar putea avea un imens impact pentru economia Rusiei, iar asta pentru ca vrea ca persoanele care au cetatenie intr-un stat al UE sa nu mai poata detine o functie de rang inalt intr-o corporatie de stat din Rusia.

Germania are un fost cancelar care se afla intr-o asemenea pozitie, astfel ca masura vine ca una care sa arate ca este hotarata sa lupte in continuare pentru Ucraina in plin razboi cu Rusia, chiar daca asta nu inseamna trimiterea de arme, ci luarea unor masuri cu impact economic mai serios.

“Germania propune interzicerea cetățenilor UE să accepte funcții de rang înalt în corporațiile de stat rusești. Berlinul a distribuit propunerea guvernelor UE, cerând UE să o adauge la cel de-al optulea pachet de sancțiuni, relatează ziarul Süddeutsche Zeitung.

Dacă va fi implementată, această mișcare ar atenua „influența politică” a Rusiei în țările UE și ar preveni implicarea politicienilor UE, cum ar fi fostul cancelar Gerhard Schröder, în afacerile de stat ruse.”