Rusia Inca Nu Interzice Parasirea Tarii pentru Mobilizarea in Armata

Rusia Inca Nu Interzice Parasirea Tarii pentru Mobilizarea in Armata

Rusia inca nu a luat o decizie cu privire la interzicerea iesirii din tara pentru barbatii care pot fi mobilizati pentru razboiul din Ucraina, asta in ciuda faptului ca zilele trecute aparusera zvonuri care indicau faptul ca acest lucru s-ar putea intampla in realitate in cursul urmatoarelor saptamani.

Rusia inca nu vrea sa genereze proteste si mai mari prin blocarea iesirilor din tara in contextul in care mobilizarea deja genereaza revolte in multe zone din tara, asa ca ramane de vazut cand anume se va lua aceasta decizie, si cand ar putea fi impusa in mod oficial.

“Kremlinul spune că nu există încă o decizie privind interzicerea părăsirii Rusiei bărbaților de vârstă militară. În ceea ce privește închiderea graniței, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Peskov, a declarat pe 26 septembrie: “Nu știu nimic despre asta. Momentan, nu au fost luate decizii în acest sens”, transmite Reuters.

Anterior, instituția de presă independentă rusă Meduza a raportat, citând două surse din Kremlin, că interdicția de a părăsi Rusia bărbaților în vârstă militară va intra în vigoare pe 28 septembrie.”