INGRIJORATOR Anunt al BCR Romania cu Privire la Milioane de Romani din Tara

INGRIJORATOR Anunt BCR Romania Privire Milioane Romani Tara

BCR Romania, una dintre cele mai mari si mai importante banci din Romania, face un anunt extrem de ingrijorator cu privire la milioane de oameni din intreaga tara, iar asta pentru ca a dezvaluit rezultatele unui studiu realizat in Romania, acesta afirmand ca 47% dintre romani si-au restrans cheltuielile in ultimul an.

BCR Romania spune ca la baza acestei decizii importante luate de catre romani sta cresterea preturilor in toate sectoarele economiei, iar din aceasta cauza 77% dintre romani incep sa stranga bani pentru a avea rezerve in situatia in care lucrurile vor deveni si mai rele in perioada urmatoare.

64% dintre romani confirma ca au fost afectati de catre inflatie, iar BCR spune ca 38% dintre ei cred ca situatia lor financiara s-a deteriorat semnificativ din cauza inflatiei, procentul fiind dublu fata de anul 2019, economiile medii facute de romani pe luna fiind de 351 de LEI, cu 42 de LEI mai mult decat in 2021.

BCR afirma ca numai 33% dintre romani strang bani pentru iesirea la pensie, iar cand vine vorba despre sfaturile financiare, 48% se bazeaza pe familie si prieteni, in timp ce 19% isi iau informatiile din social media, iar mai multe detalii gasiti pe website-ul bancii in momentul de fata.

Pe fondul creșterii accelerate a prețurilor, românii încep să-și schimbe comportamentele financiare. Cercetarea arată că 77% dintre cei intervievați au decis să pună bani deoparte pentru zile negre, în creștere accelerată față de anul trecut.

64% dintre români declară că au fost afectați de inflație și 38% cred că situația lor financiară s-a deteriorat în ultimul an, dublu față de 2019. Românii economisesc, în medie, 351 lei pe lună, cu 42 de lei mai mult decât în 2021. Doar 33% pun bani deoparte pentru bătrânețe.