Ministrul Educatiei: Ordonanta de ULTIMA ORA, Masuri de Importanta Nationala pentru Elevii din Scoli

Ministrul Educatiei Ordonanta ULTIMA ORA Masuri Importanta Nationala Elevii Scoli

Ministrul Educatiei a publicat un foarte important anunt de ultima ora in care le prezinta milioanelor de elevi si parinti din toata tara ceea ce ar urma sa fie o noua Ordonanta de Urgenta care ava aduce o serie de schimbari foarte importante in tara noastra, 7 fiind explicate mai jos de catre oficialul guvernamental pentru romanii din tara.

Ministrul Educatiei vorbeste despre cresterea numarului scolilor in care se ofera “Masa Calda”, despre finantare pentru transportul elevilor la scoli din alte localitati, oferirea de stimulente financiare elevilor cu nota 10 la Evaluare Nationala si Bacalaureat, si nu doar atat.

1. Astăzi, 29 septembrie 2022, a fost finalizat, publicat pe site-ul Ministerului Educației și se află pe circuitul de avizare interministerială proiectul Ordonanței de Urgență de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din încă 100 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. Astfel, numărul școlilor finanțate prin Programul „Masa caldă” crește la 450, fiind de 3 ori mai mare decât în anii anteriori.

2. Astăzi, 29 septembrie 2022, a fost finalizat, publicat pe site-ul Ministerului Educatiei și se află pe circuitul de avizare interministerială proiectul Ordonanței de Urgență pentru modificarea și completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011- transportul elevilor școlarizați într-o altă localitate decât cea de domiciliu.

3. Astăzi, 29 septembrie 2022, a fost finalizat, publicat pe site-ul Ministerului Educatiei și se află pe circuitul de avizare interministerială proiectul Hotărârii de Guvern privind acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la Evaluarea Naţională pentru absolvenții clasei a VIII-a (sesiunea 2022) și la examenul național de bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2022).

4. Astăzi, 29 septembrie 2022 (în termenul asumat de 30 septembrie 2022) au fost semnate și ultimele patru ordine de ministru care reprezintă angajamente PNRR în domeniul educatiei – jalonul 470, Componenta 15 – și care sunt esențiale pentru susținerea și dezvoltarea învățământului dual.

5. Astăzi, 29 septembrie 2022, s-a finalizat proba de interviu din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat – cea de-a treia sesiune. Pentru cele 1.738 de funcții vacante de directori/directori adjuncți, publicate pentru această sesiune de concurs, au fost depuse 1.153 de dosare valide. La proba scrisă, desfășurată în data de 8 septembrie 2022, s-au prezentat 921 de candidați și au promovat 480 (52,1%). 6. Mâine, 30 septembrie 2022, sunt așteptate raportările inspectoratelor școlare județene cu privire la estimarea necesarului de completare a bugetelor școlilor și grădinițelor, astfel încât sa nu fie periclitată în niciun fel funcționara școlilor și grădinițelor în sezonul rece.

7. Mâine, 30 septembrie 2022, sunt așteptate raportările inspectoratelor școlare județene pentru necesarul de dotări prin PNRR, după cum urmează: Dotări mobilier – în valoare de 300 milioane euro (minimum 75.000 de săli de clasă); Dotări laboratoare – în valoare de 300 milioane euro (minimum 10.000 de laboratoare); Dotări IT – în valoare de 478,5 milioane euro: sunt incluse table interactive în fiecare sală de clasă din școlile românești, laboratoare de informatică în fiecare școală și 1.100 SmartLab în licee; Dotări ateliere de practică în licee și scoli profesionale în valoare de 90,9 milioane de euro; Dotări IT în licee și scoli profesionale în valoare de 16.36 milioane de euro.