Ministrul Apararii: Anuntul de Importanta Nationala, Deciziile pentru Armata Romana

Ministrul Apararii Anuntul Importanta Nationala Deciziile Armata Romana

Ministrul Apararii ii anunta pe milioanele de romani din intreaga tara in legatura cu deciziile extrem de importante care au fost luate pentru Armata Romana, iar asta deoarece statul roman vrea sa creasca rezerva totala de militari care poate fi chemata in cazul unui conflict armat.

Ministrul Apararii spune ca aceasta este dimensionata acum conform standardelor NATO, iar mai jos explica pasii pe care autoritatile ii iau pentru a crea aceasta rezerva in momentul de fata in ideea de a atrage un numar cat mai mare de oameni dornici sa faca pregatire militara.

“Rezerva totala este o cifra confidentiala, sunt cateva sute de mii de oameni. Nu mai avem nevoie, conform optimului NATO, nu mai avem nevoie de “armata poporului”, asa cum era pe vremea de dinainte de 1989, cand nu eram membri ai NATO, si in care trebuia sa gandim o aparare singuri.

Astazi putem atinge optimul pe care ni l-am propus in ceea ce priveste obligatiile noastre fata de NATO, pentru ca acolo avem impartite lucrurile in ceea ce priveste mobilizarea si dotarea. Ne trebuie mai multi oameni, dar suntem in plan in conditiile in care nu luam doar rezervisti. Sigur ca in anii urmatori vom avea si rezervisti militari in termen, vom termina legislativ in acest an in acest proiect.

Am primit mii de intrebari pe TikTok, pe zonele noastre de socializare, in care tinerii intreaba care sunt conditiile, cand pot sa se inscrie, inca nu avem legea definitivata, dar o sa avem asta. La scara istoriei nu este tarziu, pentru ca ne gandim la un proiect in care sa construim o armata structurata pentru viitor.

Nu putem peste noapte sa facem rezerva, deasemenea nici nu putem sa facem o mobilizare, pentru ca nu se justifica in momentul de fata sa facem o mobilizare cu un alt ritm, avem un ritm pe care l-am stabilit, si speram sa obtinem si un lucru important, retentia mai buna a personalului pe care il avem in acest moment.

Daca vom reusi sa avem o retentie mai buna, si sa aducem oameni asa cum ne-am propus in Armata, atat din liceele militare, avem de gand sa marim numarul de licee militare in viitor, numarul de studenti pe care sa ii pregatim la toate universitatile noastre militare, pregatim si in universitatile civile oameni, deci din tot acest complex de folosire, suntem siguri ca vom obtine un optim, dar in cativa ani.”