SUA va face o Baza Militara Speciala in Germania pentru a Ajuta Ucraina

SUA va face o Baza Militara Speciala in Germania pentru a Ajuta Ucraina

SUA anunta ca va organiza o noua baza militara speciala in Germania pentru antrenarea si armarea Ucrainei in razboiul pe care il duce impotriva Rusiei in momentul de fata, iar asta pentru ca exista o necesitate tot mai mare de a ajuta ucrainienii, in special dupa anexarea a inca 4 regiuni ale tarii de catre Rusia.

SUA va face aceasta baza cel mai probabil undeva mai aproape de Polonia pentru a putea transfera mai usor armele catre Ucraina prin tara sa vecina, americanii furnizand deja ajutoare in valoare de zeci de miliarde de dolari Ucrainei, iar acest ajutor va continua fara intrerupere.

“Pentagonul va înființa o nouă comandă pentru a înarma și a antrena soldați ucraineni. Departamentul de Apărare al SUA intenționează să stabilească un nou comandament cu sediul în Germania, care va coordona echipamentele și pregătirea armatei ucrainene, a informat New York Times, citând oficiali americani.

„Propunerea ar eficientiza un sistem de instruire și asistență care a fost creat din mers după invazia rusă din februarie”, a scris NYT.”