SUA a fost Surprinsa de Decizia Ucrainei de a cere Aderarea la NATO

SUA a fost Surprinsa de Decizia Ucrainei de a cere Aderarea la NATO

SUA a fost surprinsa de decizia Ucrainei de a cere aderarea la NATO dupa ce Vladimir Putin a semnat actele prin care anexeaza cele 4 regiuni din Ucraina in care s-au facut referendumuri ilegale, ceea ce nu ar fi o foarte mare surpriza pentru multa lume, deoarece ucrainienii au luat multe decizii fara a se consulta cu cineva.

SUA spune totusi ca va sustine democratia si independenta Ucrainei in fata Rusiei in continuare, astfel ca in ciuda acestei decizii a ucrainienilor, nu se va schimba nimic in ceea ce priveste felul in care NATO isi alege membrii, sau ajutorul pe care il va oferi pentru tara in cursul anilor urmatori.

“Oferta Ucrainei la NATO surprinde administrația Biden. Cererea Ucrainei de aderare la NATO a fost o surpriză pentru administrația președintelui Joe Biden, a informat Politico, citând doi oficiali americani nenumiți.

Președintele Camerei SUA, Nancy Pelosi, când a vorbit cu Politico, a refuzat să aprobe în mod explicit oferta, dar a spus că sprijină o „garanție de securitate” pentru Kiev. „Suntem foarte dedicați democrației în Ucraina”, a spus Pelosi.”