Ministrul Educatiei: Primul Anunt Oficial de Importanta Nationala pentru Elevii din Scoli

Ministrul Educatiei Primul Anunt Oficial Importanta Nationala Elevii Scoli

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a facut si primul anunt pentru milioanele de copii din toata Romania care urmeaza cursurile scolilor, iar asta chiar daca a fost numita in functie cu mai putin de o zi in urma, ea afirmand ca le va oferi tuturor sansa de a avea acces la educatie incluziva de calitate oriunde in tara noastra.

Ministrul Educatiei va continua deasemenea si proiectul Romania Educata, la a carui creare a contribuit, astfel ca acesta nu se va opri, deci e de asteptat ca masurile anuntate de catre Sorin Cimpeanu sa fie implementate in final in scolile din toata Romania, daca vor fi votate in Parlamentul Romaniei.

“Îi mulțumesc domnului Președinte Klaus Iohannis pentru încrederea acordată! La momentul la care m-am alăturat echipei de la Administrația Prezidențială, eram cel mai tânăr consilier al Preşedintelui.

Probabil nu o alegere simplă, însă am primit multă încredere şi apreciere, autonomie şi responsabilitate. Iar provocarea de a demara o reformă în educație, incluzivă şi fără agendă prestabilită, bazată pe studii şi pe acord social, a constituit o onoare.

Le mulțumesc membrilor Biroului Politic Naţional (BPN) al Partidului Național Liberal (PNL) pentru încrederea acordată prin nominalizarea mea pentru funcția de Ministru al Educației. Mulțumesc Prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru susținere și sprijin. Decizia de astăzi mă onorează și mă responsabilizează deopotrivă. PNL și-a asumat politic din primul moment materializarea Proiectului “România Educată”.

Mulțumesc predecesorilor mei pentru toți pașii deja realizați în construirea cadrului legislativ și în operaționalizarea viziunii în programe concrete, cu finanțare națională sau europeană. Vă asigur că veți avea în mine un partener implicat pentru ca fiecare copil să aibă acces la educație incluzivă de calitate.”