SUA Trimite Zeci de Sisteme HIMARS in Ucraina in Plin Razboi cu Rusia

SUA Trimite Zeci Sisteme HIMARS Ucraina Plin Razboi Rusia

SUA a luat o decizie extrem de importanta care surprinde foarte multa lume, iar asta pentru ca va trimite zeci de sisteme HIMARS pe campul de lupta din Ucraina, saptamana trecuta americanii confirmand ca vor livra 18 sisteme de acest gen tarii invadate, iar acum aflam ca inca 4 vor ajunge acolo, pentru un total de 22.

SUA urmeaza sa anunte in cursul acestei zile, sau in zilele urmatoare, un nou pachet de ajutor militar in valoare de 625 de milioane de dolari, iar asta va duce in Ucraina inca 4 HIMARS, impreuna cu multe alte tipuri de tehnica militara, munitie, si nu doar atat, ceea ce in final va fi o veste excelenta pentru ucrainieni.

“Pachetul de ajutor militar american de 625 de milioane de dolari se estimează că va include 4 HIMARS. Se așteaptă ca pachetul să includă patru lansatoare cu sistem de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS), muniții și vehicule rezistente la mine, au declarat pentru Reuters surse familiare cu problema pe 3 octombrie.

Pachetul poate fi anunțat încă de pe 4 octombrie, au declarat sursele pentru Reuters. Ajutorul se adaugă unui pachet de ajutor militar de 1,1 miliarde de dolari anunțat săptămâna trecută, care includea 18 HIMARS.

Administrația Biden va folosi Autoritatea Președintelui de Retragere pentru a obține acest ultim ajutor militar pentru Ucraina, care permite livrarea rapidă de articole și servicii de apărare din stocurile Departamentului de Apărare al SUA fără aprobarea Congresului.”