Rusia vrea sa Stabileasca Granite si Vami in Regiunea Zaporojie a Ucrainei

Rusia vrea sa Stabileasca Granite si Vami in Regiunea Zaporojie a Ucrainei

Rusia incearca sa stabileasca o granita cu Ucraina in regiunea Zaporojie, pe care recent a decis sa o anexeze, astfel ca urmatorul pas pe care multi il asteptau era stabilirea unei granite fizice, cu puncte de trecere a frontierei, pe care rusii sa le faca in respectiva regiune, si asta se intampla.

Rusia ia aceasta masura si pentru ca le interzice barbatilor din acele regiuni sa mai paraseasca tara in momentul de fata, astfel ca era de asteptat sa si incerce fizic sa impiedice plecarea oamenilor din regiune, o situatie care va fi regasita, cel mai probabil, si in alte regiuni in curand.

“Rușii încearcă să stabilească granița în regiunea Zaporizhzhia după anexare. Încercarea de a crea o frontieră urmează anexării ilegale de către Rusia a regiunilor Donețk, Lugansk, Zaporizhzhia și Herson din Ucraina.

Ca urmare a anexării, autoritățile ruse le-au interzis bărbaților locali de vârstă supuși conscripției să părăsească teritoriile ocupate de ruși din regiunea Zaporizhzhia, a declarat guvernatorul Oleksandr Starukh.”