DSU Romania: Important Anunt privind Ucraina in Plin Razboi cu Rusia

DSU Romania Important Anunt privind Ucraina in Plin Razboi cu Rusia

DSU Romania ii anunta pe romani in legatura cu faptul ca prin Romania a fost trimis catre Ucraina cel mai mare transport de ajutor umanitar pe care Franta l-a livrat ucrainienilor in perioada de la inceputul razboiului si pana in momentul de fata, el ajungand in portul Agigea din Constanta.

“Cel mai mare ajutor umanitar al Franței pentru Ucraina, de peste o mie de tone de bunuri, constând, printre altele, în vehicule de intervenţie, medicamente şi raţii alimentare a sosit printr-un transport maritim, astăzi, 5 octombrie, în România, în portul Agigea (Constanţa).

Nava cu ajutoare umanitare a fost întâmpinată de reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență al MAI al României, adjunctul ambasadoarei Franței în România, Philippe Wieber și ministrul-consilier al Ambasadei Ucrainei în România, Paun Rohovei.

Odată sosit ajutorul umanitar în România, bunurile vor fi transportate către hub-ul umanitar de la Suceava, care funcționează în cadrul mecanismului de protecție civilă al UE.

Mașinile de pompieri și salvare vor fi transportate într-un convoi al securității civile franceze, grație deplasării la fața locului a unui detașament de 34 de pompieri din formațiunile militare ale securității civile și a doi marinari-pompieri din cadrul batalionului de specialitate din Marsilia.

În cooperare cu ambasadele Franţei din România și din Ucraina și cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență, donațiile vor fi distribuite beneficiarilor ucraineni identificați, printre care Serviciul ucrainean de Urgență, Ministerul ucrainian al Sănătății, dar şi orașele Cernihiv și Harkov, municipiile Odesa și Stryi.”