NATO Desfasoara Noi Exercitii Militare Importante in Plin Razboi

NATO Desfasoara Noi Exercitii Militare Importante Plin Razboi

NATO continua sa desfasoare exercitii militare in momentul de fata pentru a isi intari capacitatea de raspuns in eventualitatea in care ar trebui sa apere fiecare centimetru de spatiu aliat, iar in aceasta situatie vorbim despre armata germana pregatindu-se de exercitii cu cea lituaniana.

“Desfășoară pentru a descuraja – Pregătește-te pentru apărare!

Soldații germani ai Jägerbataillon 413 din Brigada 41 Tancuri, debarcă în portul Klaipeda pentru Exercițiul Fast Griffin. Exercițiul este prima desfășurare de antrenament a elementelor viitoarei Brigăzi de Activitate de Vigilență, consolidată de Germania, care va vedea în cele din urmă aproximativ 5.000 de soldați germani angajați în apărarea Lituaniei!

Peste 200 de trupe și 50 de vehicule, inclusiv Boxer Armored Personal Carrier, se vor exercita împreună cu omologii lor lituanieni.

Noua brigadă de supraveghere consolidată de Germania va juca un rol semnificativ în apărarea fiecărui centimetru din teritoriul NATO, în special aici, în Lituania.

Noul model de forță al NATO va oferi un răspuns aliat la o scară mult mai mare și la o pregătire mai mare, oferind un grup mai mare de forțe de mare pregătire pe uscat, pe mare, aer și cibernetic. Acesta va îmbunătăți capacitatea NATO de a răspunde cu un preaviz foarte scurt pentru orice situație

Conform modelului actual, Aliații pot pune la dispoziție aproximativ 40.000 de soldați la mai puțin de 15 zile de pregătire. Când va fi pe deplin implementat, noul model de forță NATO va oferi peste 300.000 de soldați cu pregătire ridicată.”