Rusia “Furnizeaza” Cel mai Mult Armament Ucrainei in Plin Razboi

Rusia “Furnizeaza” Cel mai Mult Armament Ucrainei in Plin Razboi

Rusia este de departe cel mai mare furnizor de armament, munitile si tehnica militara pentru Ucraina in plin razboi intre cele doua tari, razboi care dureaza de aproape 8 luni de zile, insa in aceasta perioada armata ucraineana a capturat extrem de multe elemente militare pe care rusii le-au abandonat pe front.

Tot ceea ce au abandonat rusii, si putea fi reparat, sau folosit direct, de catre ucrainieni, este acum pe campul de lupta, si este folosit impotriva Rusiei, aceste “donatii” depasind cu mult tot ceea ce au furnizat aliatii Ucrainei pana in momentul de fata, iar situatia cel mai probabil va continua la fel in viitor.

“Armele rusești capturate reprezintă cea mai mare aprovizionare de armament greu pentru Ucraina. Potrivit analiștilor de informații cu sursă deschisă intervievați de Wall Street Journal, descoperirea rapidă a Ucrainei în regiunea Harkov luna trecută a ajutat să pună sute de bucăți de armură rusească în mâinile Ucrainei.

Acest lucru, combinat cu armele luate în timpul retragerii Rusiei de la Kiev și alte părți din nordul Ucrainei în aprilie, a transformat Rusia în cel mai mare furnizor de arme grele pentru Ucraina. Cu toate acestea, armele furnizate de Occident sunt „mai avansate și mai precise”, spune WSJ.”