Vladimir Putin Fortat sa Gaseasca un Tap Ispasitor pentru Eecul Razboiului

Vladimir Putin Fortat sa Gaseasca un Tap Ispasitor pentru Eecul Razboiului

Vladimir Putin este fortat sa gaseasca un tap ispasitor pentru esecul de pana acum al razboiului din Ucraina, presiunea tot mai mare din Rusia vis-a-vis de ceea ce se intampla in invazie punand presiune mare pe presedintele de la Kremlin, iar omul pe care ar putea cadea vina ar putea fi ministrul apararii.

Vladimir Putin incearca sa indrepte responsabilitatea dezastrului razboiului din Ucraina catre umerii ministrului apararii din Rusia, insa ramane de vazut cat succes ar putea avea cu o asemenea pozitie, in special cand vine vorba despre restul celor care ii sunt loiali lui Sergey Shoigu.

“Creșterea criticilor interne la adresa „mobilizării parțiale” a Rusiei, probabil că îl va determina pe Putin să devină țap ispășitor ministru al apărării. Institutul pentru Studierea Războiului a declarat în cel mai recent raport al său că, în timp ce mobilizarea militară a Rusiei continuă să se confrunte cu provocări și proteste publice, Vladimir Putin va încerca să-l plaseze pe ministrul Apărării Serghei Şoigu drept țap ispășitor, sporind în același timp sprijinul altor facțiuni militare.

Potrivit experților, Putin probabil răspunde la dezaprobarea de acasă din cauza războiului Rusiei din Ucraina, apropiindu-se mai mult de elementele „radicale” ale bazei sale, inclusiv de liderul cecen Ramzan Kadyrov.”