Lucian Bode: Important Anunt Oficial Transmis Milioanelor de Romani Azi

Lucian Bode Important Anunt Oficial Transmis Milioanelor Romani Azi

Lucian Bode a facut un anunt foarte important pentru toata Romania, un anunt care ii vizeaza in mod direct pe romanii din intreaga tara, iar asta pentru ca aduce in discutie ceea ce s-a intamplat cu 81 de ani in urma, la data de 9 octombrie 1941, cand a inceput deportarea in Transnistria a zeci de mii de evrei romani.

Lucian Bode vorbeste in ziua comemorarii Holocaustului in Romania despre actiunile autoritatilor de atunci care au lasat in urma multe victime si rani adanci, iar in tara noastra sunt comemorate de foarte multa vreme evenimentele din acea perioada, de catre autoritati si romani obisnuiti.

“9 octombrie este Ziua comemorării Holocaustului în România. În urmă cu 81 de ani, la data de 9 octombrie 1941, începea deportarea către Transnistria a zeci de mii de evrei din zona de nord a României. Data de 9 octombrie a reprezentat începutul unui sfârșit pentru foarte multă lume. O ultimă zi de viață sau o primă zi a unui proces teribil de dureros de exterminare care a distrus destine, lăsând în urmă multe victime și răni adânci.

Astăzi, suntem datori să rememorăm toată disperarea și suferința celor condamnați la acest tratament inuman, hăituiți și încolonați pe străzi, izgoniți din propriile locuințe distruse de barosul celor care executau ordinul de purificare etnică.

În memoria lor, a celor cunoscuți sau a celor care au rămas fără un nume pe mormânt, suntem datori să nu uităm niciodată această parte întunecată a istoriei, pentru ca asemenea încălcări ale drepturilor și libertăților fundamentale ale omului să nu se mai repete vreodată.

Chiar dacă au trecut ani de atunci, portretul dezumanizant al acelor vremuri ne va urmări mult timp de acum încolo. Este o responsabilitate pentru noi toți să tratăm cu maximă seriozitate această temă și să combatem cu fermitate curentele extremiste care riscă să arunce din nou omenirea în haos.

Să păstrăm vie amintirea celor care au fost victimele celei mai negre perioade din istoria lumii și a României și să cumpănim bine propriile decizii și fapte. Amintirea suferințelor și chinurilor victimelor Holocaustului nu va dispărea niciodată!”