Volodimir Zelenski: Anuntul de Oficial privind Atacul asupra Podului din Crimeea

Volodimir Zelenski Anuntul Oficial Atacul asupra Podului Crimeea

Volodimir Zelenski vorbeste depsre atacul care a distrus partial podul care uneste Crimeea cu Rusia, iar asta pentru ca Ucraina si-a asumat atacul care va genera probleme extrem de mari pentru rusi in ceea ce priveste aprovizionarea trupelor de pe frontul sudic al razboiului din Ucraina.

Volodimir Zelenski vorbeste inclusiv despre importanta majora pe care o are razboiul din Ucraina pentru toata Europa, iar asta pentru ca oricare dintre statele europene poate fi tinta atacurilor lansate de catre rusi, si paote fi invadat fara vreo justificare reala.

“Astăzi a fost o zi bună și preponderent însorită pe teritoriul statului nostru. Erau vreo 20 de grade și însorit în mari părți ale țării. Din păcate, în Crimeea a fost înnorat. Deși este și cald. Dar indiferent care sunt norii, ucrainenii știu ce să facă. Și știu că viitorul nostru este însorit. Acesta este un viitor fără ocupanți.

Pe întreg teritoriul nostru, în special în Crimeea. Garantăm păstrarea vieților tuturor militarilor ruși care își depun armele și se predau în mod voluntar. Ucraina aderă întotdeauna la toate normele și convențiile internaționale.

Nu vom lăsa alte opțiuni pe care să se bazeze ocupanții. Și din nou și din nou vreau să mulțumesc tuturor cetățenilor noștri care luptă și lucrează pentru pace pentru Ucraina, pentru eliberarea întregului nostru pământ.

Pentru prima dată în multe decenii, ne-am trezit în astfel de condiții când trebuie să apărăm dreptul la viață al popoarelor noastre. Nu doar una sau alta condiții de viață, nu doar unul sau altul concept de viață în Europa sau în anumite regiuni, ci viața însăși.

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei este doar un prevestitor al ceea ce poate aștepta orice stat de pe continentul nostru sau din alte părți ale lumii. El a subliniat acest lucru în timpul discursului adresat participanților și invitaților Forumului de Securitate din Muntenegru.”