Ministrul Sanatatii: ULTIMA ORA, Important Ordin Oficial cu Impact pentru Romani

Ministrul Sanatatii ULTIMA ORA Important Ordin Oficial Impact Romani

Ministrul Sanatatii a semnat un ordin foarte important care va avea impact pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca, dupa cum puteti vedea si in explicatiile de mai jos, autoritatile le ofera medicilor din intreaga tara posibilitatea de a isi moderniza cabinetele de familie.

Ministrul Sanatatii a semnat acest ordin acum, insa hotararea de a le oferi medicilor de familie aceasta posibilitate exista de ceva vreme deja, iar asta pentru ca exista in PNRR fonduri speciale alocate pentru ajutarea medicilor de familie sa isi modernizeze cabinetele individuale, si nu pentru doar ei.

“Având în vedere prevederile Regulamentului (UE) 2020/2.094 al Consiliului din 14 decembrie 2020 de instituire a unui instrument de redresare al Uniunii Europene pentru a sprijini redresarea în urma crizei provocate de COVID-19 și ale Regulamentului (UE) 2021/241 al Parlamentului European și al Consiliului din 12 februarie 2021 de instituire a Mecanismului de redresare și reziliență, luând în considerare prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 124/2021 privind stabilirea cadrului instituțional și financiar pentru gestionarea fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de redresare și reziliență.

Precum și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului național de redresare și reziliență necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile și nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 178/2022, cu completările ulterioare, ținând cont și de prevederile Hotărârii Guvernului nr. 209/2022 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 124/2021 privind stabilirea cadrului instituțional și financiar pentru gestionarea fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de redresare și reziliență, precum și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului național de redresare și reziliență necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile și nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență,

Având în vedere Referatul de aprobare nr. AR/17.094 din 28.09.2022 al Direcției generale implementare și monitorizare proiecte și Avizul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene nr. 111.727 din data de 29.09.2022, înregistrat la Ministerul Sănătății cu nr. 17.171 din data de 29.09.2022, în temeiul prevederilor art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății, cu modificările și completările ulterioare, ministrul sănătății emite următorul ordin:

Se aprobă Ghidul beneficiarului în cadrul apelurilor de proiecte – cod apel: MS-0015, pilonul V: Sănătate și reziliență instituțională, componenta 12: Sănătate, investiția: I1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești, investiția specifică: I1.5. Cabinete de planificare familială, aferent Planului național de redresare și reziliență, prevăzut în anexa*) care face parte integrantă din prezentul ordin.

Anexa se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 977 bis, care se poate achiziționa de la Centrul pentru relații cu publicul din șos. Panduri nr. 1, bl. P33, parter, sectorul 5, București. Direcția generală implementare și monitorizare proiecte din cadrul Ministerului Sănătății va duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin. Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.”