Ministrul Educatiei: ULTIMA ORA, Anuntul Masurilor pentru Milioane de Elevi din Scoli

Ministrul Educatiei ULTIMA ORA Anuntul Masurilor Milioane Elevi Scoli

Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial o serie de masuri de ultima ora pentru milioane de elevi si parinti din toata Romania, masuri care se vor aplica in scolile din toata tara incepand din momentul in care noile legi ale educatiei vor fi adoptate in mod oficial pentru sistemul de invatamant.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre intentiile cu privire la reforma pe care ar trebui sa o aiba implementata sistemul educational din Romana, una foarte importanta care se va desfasura in timp, dar una care va fi facuta si in concordanta cu dorintele elevilor si parintilor din Romania.

“Dupa cum stim, a existat un proces de dezbatere publica care s-a incheiat, in acest proces am primit peste 9.000 de amendamente pe care le citim, le analizam, si le acordam importanta cuvenita. Incercam sa finalizam in termenul stabilit, si pentru aceasta am inceput discutii cu specialisti in zonele care sunt inca in lucru si care au surescitat interes public.

Vorbim despre evaluari, masurile legate de integritate, sectiunile care vizeaza echitatea, sistemul educational, sau internationalizarea. Vom armoniza actele normative cu recomandarile care sustin calitatea, echitatea, integritatea, si as sublinia, predictibilitatea in sistemul romanesc de educatie.

O adevarata reforma a sistemului educational din Romania ar trebui sa inceapa cu un lucru esential, bucuria elevului si a studentului de a merge la scoala. Ne dorim sa urmarim interesele elevilor, motivandu-I si oferindu-le un mediu stimultaiv care sa ii ajute sa-si indeplineasca potentialul, si care sa incurajeze performanta.

Am avut deja saptamana aceasta consultari cu reprezentantii elevilor, iar cu totii isi doresc mai multa flexibilitate, dar si mai multa implicare in propriul parcurs de invatare. Tocmai de aceea luam in calcul ca ceea ce acum numit curiculum la decizia scolii, sa devina curiculum la decizia elevilor, din oferta scolii. Acesta se va constitui atat din pachete de discipline optionale ofertate la nivel national, regional, si local, cat si din discipline optionale ofertate la nivelul institutiilor de invatamant.

Analizam si ideea de a utiliza mijloacele digitale acolo unde e posibil pentru a nu pierde ceea ce am castigat in timpul pandemiei, creand discipline optionale cu o componenta de predare si invatare online. O a doua prioritate in mandatul meu este indeplinirea tintelor si jaloanelor din PNRR. In baza viziunii strategice Romania Educata, s-a negociat capitolul care vizeaza educatia din PNRR.”